Yaşam

Çektiği Her Filmde Aurasıyla Ateşi Yakan Monica Bellucci’nin En İyi Filmleri

Eski model ve İtalyan oyuncu Monica Belluci, yaptığı yapımlarla izleyiciler tarafından büyük beğeni topluyor. Bu nedenle oynadığı her prodüksiyonu aurasıyla keyiflendiren Monica Belluci’nin en iyi sinemalarını sizler için derledik. İyi seyirler!

20. Sıcak Bir Yaz (2011)

İmdb: 5/10

Özet: Frédéric, delicesine aşık olduğu aktris Angèle ile İtalya’da yaşayan bir ressamdır. Sanatla uğraşan Paul, bir çalışma sırasında asistanlık yapan Roland ile arkadaş olur ve onun sayesinde tanıştığı Elisabeth’e aşık olur. Paul ile tesadüfen tanışan Frédéric, üçünü Roma’ya davet eder. Frederic, Roland, Elisabeth ve Paul’ü meskeninde karşılarken sevgilisi Angèle’i Roland’a kaptırır…

Yönetmen: Philippe Garrel

Oyuncular: Monica Bellucci, Louis Garrel, Celine Sallette

19. La Riffa (1991)

İmdb: 5.1/10

Sinopsis: Güzel ve varlıklı bir hanımefendi olan Francesca dul kalmıştır ve kızı Giulia ile ihanetlerini de keşfettiği kocası Maurizio’ya borçlu kalmıştır. Aynı zamanda avukat olan arkadaşı Cesare’nin tavsiyesi üzerine Francesca, en az bir yıllık kirasını ödemek için yalıyı, mobilyalarını, kürklerini ve mücevherlerini ve ayrıca bir teknesini satar.

Yönetmen: Francesco Laudadio

Oyuncular: Monica Bellucci, Giulio Scarpati, Massimo Ghini

18. Fanteziler (2021)

İmdb: 5.4/10

Sinopsis: Fantasies, hayatlarının gizli yönlerini keşfeden ve fantezileriyle yüzleşen altı çiftin hayatına odaklanıyor. Fantaziler sayesinde doyumu yeniden keşfeden altı ikiliye odaklanan filmde rol oynama, cinsel perhiz ve teşhircilik gibi konular işleniyor.

Yönetmen: Stéphane Foenkinos, David Foenkinos

Oyuncular: Karin Viard, Jean-Paul Rouve, Ramzy Bedia

17. Beni Ne Kadar Seviyorsun? (2005)

İmdb: 5.6/10

Özet: Paris’te bir baht oyunu kazanan François, ilk işini Pigalle’de bir barda geçirir. Efsanevi fahişe, Daniela’ya 100.000 Euro’luk parası bitene kadar onunla yaşamasını teklif eder. François yalnız bir adamdır. Kalp sorunları var. Daniela, onunla sekiz gün geçirir. Daha sonra asıl kız arkadaşı Charly’ye geri dönmeye karar verir. Ancak François’yı özler ve yaşadığı yere geri döner. Ama bir fahişe bir kez fahişedir.

Yönetmen: Bertrand Blier

Oyuncular: Monica Bellucci, Bernard Campan, Gerard Depardieu

16. Geçmişe Dönüş (2022)

İmdb: 5.7/10

Özet: Kiralık bir suikastçı olan Alex, emekli olmadan önce son bir görevle karşı karşıyadır. Ancak tehlikeli bir suç örgütünün işini tamamlamayı reddettiğinde hedef haline gelir. Alex hayatta kalmak için ölmesini isteyenlerin peşine düşmek zorunda kalır. Ancak önemli bir hafıza kaybı yaşayan Alex için bu süreç hiç de kolay değildir. Güç devam ettikçe ayrıntılar giderek daha fazla bulanıklaşırken, Alex güvenebileceği insanlar bulmakta zorlanır.

Yönetmen: Martin Campbell

Oyuncular: Liam Neeson, Guy Pearce, Taj Atwal

15. Gergedan Mevsimi (2012)

İmdb: 6.2/10

Özet: İranlı şair Sahel Farzan 30 yıl hapis yattıktan sonra serbest bırakılır. Ancak ailesi yaşadığı halde ölüm haberini aldı ve ardından ülkeyi terk ederek İstanbul’a yerleştiler. Bu haberi duyan Farzan, ne pahasına olursa olsun ailesini bulmak için İstanbul’a gider.

Yönetmen: Bahman Ghobadi

Oyuncular: Behrouz Vossoughi, Monica Bellucci, Beren Saat

14. Beni Unutma (2003)

İmdb: 6.4/10

Özet: Bir zamanlar büyük bir yazar olma hayali kuran Carlos, şimdi bir finans şirketinde çalışmaktadır. Monoton bir hayatı var. Eşi Guilia’nın hayali her zaman oyuncu olarak yaşamak iken, o hayal kırıklıklarıyla yoluna devam eder. Gençliğinde kendini ailesine adadı ve bu hayalinden vazgeçip öğretmen olmayı seçti. Bu hayatları yaşarken mahvolduklarını düşünürler, gençlik dönemini tamamlayan kızlarına, oğullarına bir şey veremeyeceklerini düşünürler.

Yönetmen: Gabriele Muccino

Oyuncular: Monica Bellucci, Fabrizio Bentivoglio, Laura Morante

13. Doberman (1997)

İmdb: 6.6/10

Özet: Dobermann adlı soyguncu, çağdaş bir Robin Hood’dur. Christin ise Dobermann’a takıntılı bir polistir. Dobermann, çetesiyle birlikte bir gün büyük bir banka soygunu gerçekleştirme planları yapmaya başlar. Soygun gerçekleşir gerçekleşmez peşlerindeki Christin, bu gizemli soyguncuyu yakalamaya kararlıdır.

Yönetmen: Jan Kounen

Oyuncular: Vincent Cassel, Tcheky Karyo, Monica Bellucci

12. Güneşin Gözyaşları (2003)

İmdb: 6.6/10

Özet: AK Waters, acil ve özel bir görev için Nijerya’ya gönderilmiştir. Bu görevin amacı, oradaki insanlara yardım etmek için orada bulunan idealist bir doktoru kurtarmaktır. Waters bayanı bulur; ama hanım diğer insanları kurtarmadan geri dönmeye pek istekli değil. Bir yandan Water, asıl görevine bağlı kalmak istiyor; Bir yandan da vicdanının sesini dinleyip hanımın dediklerini uygulamak için bekliyor. Hemen bir karar vermesi gerekecek, o.

Yönetmen: Antoine Fuqua

Oyuncular: Bruce Willis, Monica Bellucci, Cole Hauser

11. Hepsini Vur (2007)

İmdb: 6.6/10

Özet: Adı açıklanmayan bir ABD şehrinde gece geç saatlerde bir yetim otobüs durağında oturur. Bu sırada hamile bir kadın, peşindeki bir adamdan elinde silahla kaçmaya çalışmaktadır. Otobüs durağındaki adam istemeye istemeye hamile kadını kurtarır ve bebeğin doğmasına yardım eder. Bu sırada diğer adamlar ateş açar.

Yönetmen: Michael Davis

Oyuncular: Clive Owen, Paul Giamatti, Monica Bellucci

10. Matrix Devrimleri (2003)

İmdb: 6.8/10

Özet: Makineler Zion’a ulaşmak için kazıyorlar. Ajan Smith ise bağımsızlığını ilan ederek hem insanlarla hem de makinelerle karşı karşıya geldi. Neo’nun tek düşmanı insanlığın sonunu hazırlayan makineler değil. Spy Smith her iki tarafı da tehdit ediyor. Ama bir problem var. Neo, Araf denen bir yerde kapana kısılmıştır. Her şeyden önce ondan kurtulmalı, sonra herkesin ondan beklediği gibi değerli bir insan olduğunu tüm dünyaya göstermelidir.

Yönetmen: Lilly Wachowski, Lana Wachowski

Oyuncular: Keanu Reeves, Laurence Fishburne, Carrie-Anne Moss

9. Hayalet (2015)

İmdb: 6.8/10

Özet: Geçmişten gelen şifreli bir mesaj, James Bond’u Mexico City’ye ve sonunda kötü şöhretli bir suçlunun yasak dulu olan güzel Lucia Sciarra ile tanıştığı Roma’ya götürür. Bond, sızdığı gizli bir toplantı sonucunda Spectre olarak bilinen uğursuz bir örgütün varlığını ortaya çıkarır. Bond, Spectre’nin ağını ortaya çıkarabilecek ipuçları için eski düşmanı Bay White’ın kızı Madeleine Swann’ı arar.

Yönetmen: Sam Mendes

Oyuncular: Daniel Craig, Christoph Waltz, Monica Bellucci

8. Derisini Satan Adam (2021)

İmdb: 6.9/10

Özet: Sam Ali hassas ve fevri bir adamdır. Suriyeli Sam Ali, Lübnan’da geçirmek için iç savaştan kaçtı. Avrupa’yı gezmek ve hayatının aşkıyla yaşamak isteyen Sam Ali, yüksek bir meblağ karşılığında sırtına çağdaş bir sanatçıya dövme yaptırmayı kabul eder. Vücudunu saygın bir sanat eserine dönüştüren Sam Ali, kısa süre sonra kararının özgürlüğünü engellediğini keşfeder.

Yönetmen: Kaouther Ben Hania

Oyuncular: Yahya Mahayni, Dea Liane, Koen De Bouw, Monica Belluci

7. Muhbir

İmdb: 7.1/10

Özet: Nebraska’dan bir polis memuru olan Kathryn, barış gönüllüsü olarak gittiği Saraybosna’daki BM’nin Toplumsal Cinsiyet Bürosu’nun başına geçer. Ancak BM görevlilerinden yerel polise ve barış gönüllülerine kadar her otoritenin dahil olduğu çetin bir sektör olan seks ticaretinin yarattığı skandallarla karşılaşır. Bu her yerde bulunan entrikayı ortaya çıkardığında, kimsenin sorumlu tutulmayacağını anlar. Gerçek bir hikayeye dayanan Informant, bekar bir kadının kötü şöhretli gerçekler karşısında adalet arayışını anlatıyor.

Yönetmen: Larysa Kondracki

Oyuncular: Rachel Weisz, Vanessa Redgrave, Monica Bellucci

6. Matrix Yeniden Yüklendi (2003)

İmdb: 7.2/10

Özet: Neo kendisini casusların ve makinelerin elinden kurtarmayı başarmıştır. Ancak makineler, kalan son insan şehri olan Zion’u bulmakta önemli adımlar attı. Neo’nun görevi artık sadece kendisini kurtarmak değil, aynı zamanda insanlığı bir kez daha kurtarmak olacaktır. Zion direnmeli. Seçilen kişi olan Neo, Keymaker’ı bularak hem kendi kimliğine hem de insanlığın geçmişine dair yeni sırları açığa çıkaracak ve ne kadar önemli bir misyonu olduğunu bir kez daha anlayacaktır.

Yönetmen: Lilly Wachowski, Lana Wachowski

Oyuncular: Tiger Hu Chen, Keanu Reeves, Laurence Fishburne

5. Tutku – İsa Mesih’in Belası (2004)

İmdb: 7.2/10

Özet: İsa Mesih’in Kudüs’te çarmıha gerilmesinden önceki son on iki saati anlatan sinema, Mel Gibson’ın yönetmenliğinde seyirciyle buluşuyor. Hikaye, İsa’nın son akşam yemeğini yedikten sonra dua etmesiyle başlar. Mucizeler yaratan ve halk tarafından Yaratıcının Oğlu ilan edilen İsa, Yahuda’nın ihanetiyle tutuklanır. Ferisi liderleri onu şeytana karşı gelmekle ve dine küfretmekle suçluyorlar. Sonunda, İsa ölüme mahkum edilir. Getirildiği mahkemede Romalılar tarafından yaşayacağı uzun saatler süren işkencelerin ardından çarmıha gerildi ve çok zor anlara maruz kaldı.

Yönetmen: Mel Gibson

Oyuncular: Jim Caviezel, Maia Morgenstern, Christo Jivkov

4. Daire (1996)

İmdb: 7.4/10

Özet: Max, New York’ta bir iş bulan ve aşık olduğu kız arkadaşı Lisa’yı gizemli bir şekilde terk eden amatör bir yazardır. İki yıl sonra Max, Paris’teki evine döner, yerleşmeye karar verir ve Muriel ile nişanlanır. Şans eseri, kaybettiği aşkı Lisa’yı bir kafede görür, ancak Lisa koşarak dışarı çıkana kadar onunla iletişim kuramaz.

Yönetmen: Gilles Mimouni

Oyuncular: Vincent Cassel, Monica Bellucci, Romane Bohringer

3. Dönüş Yok (2002)

İmdb: 7.4/10

Özet: Paris’te çok pis bir sokak sonrası barı… İçeriden çıkan sedyeler, ambulans ışıkları ve kanlı bir gece… Bu gecenin kurbanları aslında bu gecenin sonunda değil, başındadır. Hayat kurgusu bazen insanların düşündüğü gibi ileriye doğru akmaz, gerçek geriye doğru akar. Bütün günahlar bir bir ortaya çıkacak ve insan kendi pisliğiyle yüzleşecektir.

Yönetmen: Gaspar Noe

Oyuncular: Monica Bellucci, Vincent Cassel, Albert Dupontel

2. Malena (2000)

İmdb: 7.5/10

Özet: Ülkelerin ortasında yaşanan siyasi çıkmazlardan dolayı dünya büyük bir savaşın gölgesindedir. Bu dünyada gençliğine ulaşmaya çalışan bir çocuk, kasabalarına gelen hoş bir genç bayan olan Malena’nın etkisiyle kendi erkek kimliğini bulmak üzeredir. Malena, tüm tatlılığıyla faşist bir İtalyan kasabasını derinden etkiler. Tüm kasabayı birbirine düşürecek olan genç, seksi, dul bu kasabanın hem başı hem de sonu olmak üzeredir.

Yönetmen: Giuseppe Tornatore

Oyuncular: Monica Bellucci, Luciano Federico, Matilde Piana

1. Aşk ve Savaş (2016)

İmdb: 7.6/10

Özet: Usta yönetmen Kusturica’nın kendisi ve ünlü aktris Monica Bellucci’nin başrolde olduğu sinema, bir adamın hayatının üç farklı dönemine değiniyor. Bosna Savaşı’nda sütçü olarak cepheye süt taşıdığı günler, gizemli bir İtalyan hanıma aşık olduğu zamanlar ve bir keşiş olarak inzivaya çekilip hayatını düşündüğü dönemler.

Yönetmen: Emir Kusturica

Oyuncular: Emir Kusturica, Monica Bellucci, Sloboda Micalovic

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu
escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
adalar escort
arnavutköy escort
ataşehir escort
avcılar escort
bağcılar escort
bahçelievler escort
bakırköy escort
başakşehir escort
bayrampaşa escort
beşiktaş escort
beykoz escort
beylikdüzü escort
beyoğlu escort
büyükçekmece escort
çatalca escort
çekmeköy escort
esenler escort
esenyurt escort
eyüp escort
fatih escort
gaziosmanpaşa escort
güngören escort
kadıköy escort
kağıthane escort
kartal escort
küçükçekmece escort
maltepe escort
pendik escort
sancaktepe escort
sarıyer escort
şile escort
silivri escort
şişli escort
sultanbeyli escort
sultangazi escort
tuzla escort
ümraniye escort
üsküdar escort
zeytinburnu escort
istanbul escort