Ekonomi

Deprem bölgesine yardım seferberliği: Tek yürek

Türkiye Perakendeciler Federasyonu (TPF) Başkanı Ömer Düzgün, Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde art arda meydana gelen depremlerden etkilenen kentlerde yerel zincirlerin acil durum malzemelerini acil durum malzemelerini bölgelerdeki dağıtım merkezlerine taşımaya başladığını bildirdi. valilikler, kaymakamlıklar, belediyeler, muhtarlıklar, AFAD ve Kızılay uyumu.

14 perakende derneği

Deprem felaketinden büyük üzüntü duyduklarını belirten Düz, şunları kaydetti: “Depremin ardından 14 esnaf birliğimizle bölgedeki yetkililerden gelen bilgiler ışığında hazırlıklarımızı yapmaya başladık. Valilikler, kaymakamlıklar, belediyeler. , depremden etkilenen illerde muhtarlıklar, AFAD ve Kızılay, dağıtım merkezlerine temel gıda yardımında bulundu.Acil ihtiyaç ürünleri, bebek bezi, mama, eldiven, bere, battaniye vb. Kahramanmaraş, Gaziantep, Adıyaman, Adana, Şanlıurfa, Diyarbakır, Osmaniye, Hatay, Kilis’in yanı sıra il ve ilçelerdeki yetkililerle temas halindeyiz.Acil durum dışında yerel zincirler olarak kendi içimizde nakit yardımı kampanyası başlattık. erzak.t, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz.”

YK Güç bölgeye iş makinesi sevk etti

Muğla’nın Milas ilçesinde faaliyet gösteren YK Power, arama kurtarma çalışmalarında kullanılacak iş makineleri, dizel tanker ve 13 kişiden oluşan arama kurtarma ekibini bölgeye sevk etti. Ayrıca bölgeye ilk yardım ve temizlik ekipmanları, arama kurtarma ekipleri için iş sağlığı ve güvenliği cihazları ve gözetleme ekipmanları da gönderildi. İkinci bir kurtarma ekibi ve bire bir yardımdan oluşan konvoy da bugün yola çıkıyor. Şirket ayrıca Milas’taki sosyal tesislerinde 110 kişiyi ağırlayabileceğini duyurdu.

Trendyol Go ile yemek teslimatı

Türkiye’nin e-ticaret devlerinden Trendyol, gıda, temel ihtiyaç, giysi, ısıtıcı ve hijyen malzemeleri taşıyan TIR’ların AFAD’a uygun olarak afet bölgesine yola çıktığını duyurdu. Trendyol Go üzerinden yerel yönetimlerle koordineli olarak yemek dağıtımına başlandığı ve Trendyol Express depolarının acil durum malzemelerinin dağıtımı için hazır hale getirildiği bildirildi. Trendyol, Türk Kızılay ve Ahbap dijital takviye kartları satışta. Ayrıca Almanya ve Azerbaycan gibi farklı ülkelerden gelen talepler doğrultusunda depremden etkilenen vatandaşlara yardım etmek isteyenler için dijital taban kartlarını tüm ülkelerde kullanıma açtı.

LCW’den temel gereksinim kamyonu

Konya Şeker’den gelen yardım tırları yola çıktı. AFAD ve devletin yetkili birimleri ile koordineli olarak birinci taraf olarak yola çıkan yardım konvoyunda yer alan Torku markalı süt ve süt ürünleri, çerez ve kuru gıda geneli hızlı bir şekilde deprem bölgelerine ulaştırılıyor. İddiaya ilişkin yazılı açıklama yapan PANKOBİRLİK Genel Başkanı ve Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Erkoyuncu, “Çiftçi kuruluşu olan Konya Şekerimiz bugüne kadar ne yaptıysa, yapmaya da devam edecek. Bu süreçte yapılacaklar.”

Bahçeşehir kampüsü açıldı

Bahçeşehir Koleji yemek ve barınma için kampüslerini açtığını duyurdu. Açıklamada, “Adana, Mersin, Antep, Urfa, Mardin, Kayseri, Diyarbakır, İskenderun ve Osmaniye’deki Bahçeşehir yerleşkelerimiz vatandaşlarımıza barınma ve gıda desteği sağlamak üzere açılmıştır.”

100 bin serum bağışı

Türk İlaç ve Serum Sanayi A.Ş, deprem felaketinde yaraların iyileşmesini güçlendirmek amacıyla afet bölgesine 100 bin serum bağışladı.

Fuzul bölgeye iş makineleri gönderdi

Fuzul Holding bünyesindeki çalışmalar kapsamında Fuzul Yapı, 3 iş makinesi ve 15 mühendisten oluşan teknik ekibini sarsma alanına gönderdi. Nevita ve Newinn ayrıca nakit ve nakdi yardım kampanyası başlattı. Bire bir yardımlar AFAD’a teslim edilir ve nakdi yardımlar AFAD’ın hesabına aktarılır. Fuzul Tasarruf ise bölgede depremden etkilenen 18 Şube çalışanının tahliye ve barınma işlemlerini organize ediyor.

Ege Yapı’dan nakit yardımı

Ege Yapı, maddi yardımın yanı sıra depremden zarar gören bölgelere iş makinesi göndererek depremzedelere destek oluyor.

Deprem yardımı ücretsiz taşınacak

AFAD ve Kızılay tarafından deprem bölgelerinde en çok ihtiyaç duyulan malzeme ve eşya listesi oluşturuldu. Yurtiçi Kargo, Aras Kargo, Hız Kargo ve PTT bu yardımları ücretsiz olarak ulaştıracaklarını açıkladı.

Yardımlar İSTOC’ta toplanıyor

İSTOÇDER, ülkemizde yaşanan afet nedeniyle acil ihtiyaç listesi oluşturduklarını belirterek, “Dileyen üyelerimiz nakdi yardımın yanı sıra çadır içi soba, elektrikli ısıtıcı, uyku tulumu (çocuk), yer temin edebilirler. battaniye, cep ısıtıcısı, sentetik iç giyim (bebek/çocuk), eldiven (kışlık). (bebek/çocuk), polar battaniye, polar ara, kışlık bot (çocuk), mont, atkı ve bere. Tüm yardımlar İSTOÇ AVM binasına teslim edilebilir. ZÜCDER ise İSTOÇDER ile birlikte yardımlar düzenliyor. MODOKO’dan yapılan açıklamada, “Aile olarak depremin yaralarını hep birlikte sarmak ve acil ihtiyaçların karşılanması için tüm hızımızla çalışmaya devam ediyoruz. Isıtıcı, battaniye, kışlık çadır, hijyen seti, gıda kolisi, çocuk bezi, uyku tulumu ve kışlık kıyafetleri kaymakamlık aracılığıyla ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz.

Zincir marketlerin tırları yolda

CarrefourSA’dan yapılan açıklamada, “Yardım tırımız yola çıktı. Temel ihtiyaçlar da dahil olmak üzere su, gıda ve hijyen malzemelerini kamu kurumlarıyla organize bir şekilde çalışarak ihtiyaç sahiplerine ulaştıracağız. Migros ayrıca yaptığı açıklamada, “Bölgedeki dağıtım merkezlerimizden gelen acil durum malzemelerini taşıyan TIR’lar, AFAD ve Kızılay koordinasyonunda hızlı bir şekilde havalandı.” Afet bölgesine ilk yardım ulaştıranlar arasında Pınar da yer aldı. Firma, ilk etapta afet bölgesine 20 ton Pınar sütü ve 30 ton Pınar suyu gönderdi. Holding şirketlerinden Viking Kağıt aracılığıyla bire bir 1.300 koli havlu, peçete ve tuvalet kağıdı teslim edildi. Kümeden gelen yardımların devam edeceği belirtildi. Getir ise AFAD koordinasyonunda bölgeye 10 TIR’lık gıda yardımını ulaştırdıklarını duyurdu. Online indirim marketi BİSU, Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerin yaralarını sarmak için ilk etapta afet bölgelerine 3 TIR yardım ulaştırdığını duyurdu. Bu arada Ulusoy Un ve Söke’den yapılan açıklamada, “Yoğun kış koşullarında yaşadığımız deprem felaketinde vatandaşlarımızın yanındayız. Yetkili kurumlarla yardım zinciri oluşturarak ürünlerimizi bölgeye ulaştırıyoruz.

Cengiz Holding afete uyum ekibini topladı

Cengiz Holding, merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 10 ili etkileyen depremin ardından afetzedelere hızlı bir şekilde takviye yapabilmek için afete uyum grubu topladı. Kümelenme şirketleri Eti Bakır, Eti Alüminyum, Cengiz Power, Cengiz İnşaat ve iştirakleri Kalehan Power, İGA, Boğaziçi Elektrik Dağıtım (BEDAŞ), Çamlıbel Elektrik Dağıtım (ÇEDAŞ), Akdeniz Elektrik Dağıtım (AEDAŞ) ve Meram Elektrik Dağıtım (MEDAŞ). Kurtarma çalışmalarının temelini oluşturan Cengiz Holding, Valilikler, AFAD ve kamu kurum ve kuruluşları ile koordineli olarak çalışmalarını sürdürüyor.

Kalyon yerleşkesi açıldı, 22 TIR gönderildi

Kalyon Holding, yardım çalışmalarını devlet kurumlarıyla istişare ve uyum içinde yürüttüğünü duyurdu. Açıklamada, “Hasan Kalyoncu Üniversitesi kampüsünün konaklama ve diğer imkanlarını Gaziantepli hemşehrilerimizin kullanımına açtık. Bölgemizde 82 tır, 22 tır, 10 vinç, 40 ekskavatör, 7 telehandler teleskopik forklift, 34 yükleyici, 28 tonluk akaryakıt tankeri, 9 ışık kulesi, 13 babcot, 256 operatör, mühendis, çok sayıda sürücü ve uzman personel seferber ettik. .

Baykar’dan deprem bölgesine yardım

Baykar, deprem bölgesine gıda, giyecek, elektronik cihaz ve insani yardım malzemesi gönderdiklerini açıkladı. Baykar’ın sosyal medya hesabından yapılan açıklamaya göre, Baykar, AFAD ve Kızılay ile koordineli bir şekilde 50 milyon 812 bin 980 TL değerinde gıda, giyecek, elektronik eşya ve insani yardım malzemesi tedarik ederek tırlarla deprem bölgesine ulaştırıyor.

Yıldızlar Yatırım Holding konteyner gönderdi

Yıldızlar Yatırım Holding çalışanları, öncelikle acil ihtiyaçların karşılanması için gıda, giyecek, battaniye gibi malzemelerin bulunduğu konteynerleri İskenderun’a gönderiyor. Öte yandan holding çalışanlarının yardım kampanyası devam ediyor, bu kapsamda acil ihtiyaçların karşılanması amacıyla toplanan malzemeler perşembe günü AFAD ve Kızılay’a ulaştırılacak.

Nef Vakfı kriz masası kurdu

Nef Vakfı, depremin meydana geldiği ilk saat itibariyle Afet Uyum Merkezi ile iletişime geçerek, kriz masası kurarak gruplarını deprem bölgesine ulaştırdı. Depremzedelere battaniye, ısıtıcı, teneke, mama ve bebek bezi, giyecek yardımı, iş elbisesi, kürek, çapa, hilti, kuru gıda gibi birçok nakdi ve nakdi yardımları ulaştırdı ve düzenli olarak yaptığı yardımları taşımaya devam ediyor.

yardım yolda

– Metro Türkiye, WFP (Dünya Gıda Programı) ve şefleri ile birlikte, deprem bölgelerinde kurulan sahra mutfaklarında depremzedelerin sıcak yemek ihtiyaçlarını karşılamak için 120.000 öğün yemeklik gıda tedariği sağlıyor.

-Vodafone Türkiye, deprem felaketinden etkilenen vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamak üzere kamu tarafından yetkilendirilmiş sivil toplum kuruluşlarına aktarılmak üzere 25 milyon TL’lik bağış fonu oluşturdu.

– ETİ; afet bölgeleri için özel olarak geliştirilen 4 tır bisküviyi sarsıntı bölgesine gönderdi.

– P&G Kızılay uyumu ile 22.500 bebek bezi, 24.000 adet hijyenik ped, 51 adet afete özel çadır, deterjan, diş macunu, fırça ve şampuan gibi ürünlerimizin tamamına yakınını içeren 2.000 paket hijyen seti ve 3.000 paket çamaşır deterjanı bölgeye gönderildi.

– FLO Dayanışma Tırı, mağdurların ayakkabı, çorap, atkı, bere ve mont gibi ihtiyaçlarını karşılamak için yola çıktı.

– Tosyalı Holding, İskenderun bölgesindeki çalışmalara destek veriyor. Tosyalı, 40’a yakın iş makinesini bölgeye yönlendirdi. 20 kişilik özel ekipler oluşturularak ihtiyaç duyulan bölgelere yönlendiriliyor.

– Güçlü Küme, deprem bölgesinde ihtiyaç duyulan malzemelerin sevkiyatı ve çalışanları dahil olmak üzere arama kurtarma konusunda eğitimli uzman grupları ile bölgeye AFAD uyumluluğu ile yardım sağlamaktadır.

Rönesans Holding, Malatya’da Darende Bekir Ilıcak Meslek Yüksek Okulu misafirhanesini açarak 700 kişiyi misafir etti. Bölgedeki gruplar ve 6 Fransız dağcı vakfı üyesi 2 kurtarma köpeği ile kurtarma çalışmalarını gönüllü olarak sürdürüyor.

İTO bölgeye yardım araçları gönderiyor

İstanbul Ticaret Odası (İTO), İstanbul Valiliği ile uyumlu olarak, başta Hazır Yemek, Konserve, Sandviç, Paketli Ekmek, Battaniye, Mont, Hijyen İşleri, Jeneratör, Bisküvi Çeşitleri, Aydınlatma olmak üzere 25 tırlık ekipmanın sevkiyatına başladı. Malzemeler ve Kahvaltı Paketleri. ilan edildi. Atatürk Havalimanı THY Kargo binasında ‘İTO Deprem Koordinasyon Merkezi’ kuruldu. İTO Deprem Uyum Merkezi 7/24 kesintisiz hizmet verecek.

MÜSİAD’dan iş makinesi desteği

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD), Kahramanmaraş’ta meydana gelen şiddetli depremlerin ardından harap olan bölgelere yardım gönderdi. MÜSİAD’ın depremin ilk anından itibaren oluşturduğu kriz masası ve bölgedeki MÜSİAD şubeleri aracılığıyla ihtiyaç sahiplerini ihbar ettiği ve ilgili devlet makamlarıyla tam uyum içinde çalıştığı bildirildi. Açıklamalarda, afet bölgesine birçok ilden çok sayıda yardım aracı ve iş makinesinin gönderildiği de belirtildi.

ASKON tırları afet bölgelerinde

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Genel Başkanı Orhan Aydın, Kahramanmaraş’ta 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından hızla örgütlendiklerini belirterek, “İhtiyaçlar için AFAD ile koordineli olarak hazırlıklarımızı tamamladık ve ASKON yardımımızı gönderdik. Bir yandan afet bölgelerine ulaştırdık, ulaştırmaya da devam ediyoruz. Deprem bölgesine ayni ve mali yardımlarımız artarak devam edecek.”

ISO iki toplama merkezi kurdu

İstanbul Sanayi Odası (İSO) üyeleri ile birlikte deprem bölgesine gönderilecek yardımlar için Anadolu Yakası ve İstanbul Avrupa Yakası’nda iki adet “Yardım Toplama Merkezi” kurdu. Odakule Genel Müdürlüğü’nde İSO Sarsıntı Uyum Merkezi tarafından yönetilen çalışmalar kapsamında bölgeye 115 adet jeneratör gönderildi. 6Yeni sevkiyatların hızla hazırlandığı bildirildi.

haber-cumayeri.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu
escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
adalar escort
arnavutköy escort
ataşehir escort
avcılar escort
bağcılar escort
bahçelievler escort
bakırköy escort
başakşehir escort
bayrampaşa escort
beşiktaş escort
beykoz escort
beylikdüzü escort
beyoğlu escort
büyükçekmece escort
çatalca escort
çekmeköy escort
esenler escort
esenyurt escort
eyüp escort
fatih escort
gaziosmanpaşa escort
güngören escort
kadıköy escort
kağıthane escort
kartal escort
küçükçekmece escort
maltepe escort
pendik escort
sancaktepe escort
sarıyer escort
şile escort
silivri escort
şişli escort
sultanbeyli escort
sultangazi escort
tuzla escort
ümraniye escort
üsküdar escort
zeytinburnu escort
istanbul escort